logo super paint logo super paint logo super paint logo super paint

Om

Super Paint er en systematisk undersøgelse af tendenser og strømninger indenfor User Interface design med et teknisk og praksis fokus.

Podcasten er udviklet på Københavns Erhversakademi multimediedesign og kommunikation af lektor Marie Dysgaard Christiansen.

Med podcasten har jeg et ønske om at pege udøvende UI designere i retning af de tendenser, der er relevante for dem.

Lektor Marie Dysgaard Christiansen Lektor Marie Dysgaard Christiansen
Lektor Marie Dysgaard Christiansen

Episoder

Episode 2:

Bæredygtigt WEBdesign ud fra en UI designers synsvinkel

Mange virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres brand og fremhæver fx at deres produkter er produceret på genbrugsmaterialer. Men der er ikke særlig mange, der ved at man også kan tænke bæredygtig omkring udviklingen af websites og ens online tilstedeværelse. I anden episode af Super Paint behandler jeg bæredygtigt webdesign indenfor user interface design. Jeg har multiemedie design studerende Anne Munksgaard Thaysen med i studiet. Anne tænker bæredygtige principper ind i det webdesign, hun er i gang med at udvikle. Jeg har taget en snak med hende om, hvad bæredygtigt webdesign er, og hvordan man kan arbejde med det som user interface designer.

Links nævnt i episode 2:

https://squoosh.app/
https://www.lowww.directory/
https://www.websitecarbon.com/
https://lowimpact.organicbasics.com/eur
https://www.seaharvest.net.au/
https://www.tweetfarts.com/

Episode 1:

Er tiden kommet til at designe på tablets?

Er apps til tablets efterhånden blevet så gode, at vi som designere skal begynde at tænke tablets ind i vores workflow, fordi vi kan spare tid og gøre tingene nemmere her?
Det spørgsmål besvarer jeg i min første podcast episode, hvor jeg undersøger Adobe Photoshop og Adobe illustrator til tablets og sammenligner dem med desktop-udgaven.
Jeg har taget en snak med Emil Oscar Ekelund, som er en designer, der udvikler illustrationer, pladecovers og andet grafik på ipad. Han fortæller om sin proces og om tegneprogrammet Procreate, som han bruger.

Kom med input

Kontakt mig på:
madc@kea.dk
Tlf.: 26212176

Er du udøvende UI designer, og har du et emne eller problemstilling, du tænker kan være interessant at få undersøgt, så kontakt mig.

Det kan fx være at du roder med om du skal skifte fra Adobe XD til Figma, eller at du gerne vil have en forklaring på hvad den digitale overvågningskapitalisme egentlig er for noget, og hvad det har af betydning for dig som UI designer.

Kort sagt, så er der ikke noget emne, der er for stort eller for småt. Bare det har relevans for dig og dit virke som designer.